stefan-hokke-proces-verbinding-projectbeheersing-proces-risicomanagement-financieel-planning

Hokke Proces- en Projectbeheersing is de bedrijfsnaam van Stefan Hokke en staat sinds het voorjaar van 2016 ingeschreven bij de KvK. Sinds begin 2008 ben ik als Manager Projectbeheersing actief geweest bij projecten van Rijkswaterstaat, op zowel ‘nat’ als ‘droog’ in alle verschillende fases, van verkenning tot oplevering. Daarnaast ervaring opgedaan in projecten bij o.a. de Raad voor de rechtspraak en het Ministerie van Justitie. Na de succesvolle openstelling van de A4 Delft Schiedam eind 2015 heb ik besloten om als zelfstandige verder te gaan om mijn jarenlange ervaring breder in te kunnen zetten. Begin 2016 stond de telefoon roodgloeiend wat resulteerde in een uitdagende klus bij het Havenbedrijf Rotterdam als MPB Theemswegtracé.

Daarnaast ben ik ‘Baanbreker in de bouw’, wat inhoud dat voor mij Opdrachtgever en Opdrachtnemer niet tegenover elkaar staan in een project, maar naast elkaar. Dat er sprake is van openheid en vertrouwen en de wil om het project samen tot een succes te maken.

Samenwerken is voor mij essentieel om tot een goed resultaat te komen. De grootste valkuil die je vaak ziet, is dat iedereen zijn toevlucht zoekt in systemen en ellenlange processen. Ik focus mij op de zogeheten zachte kant van projectbeheersing, waarbij de harde kant van systemen en processen ondersteuning en structuur bieden. Op die manier stimuleer ik ideeën en verbeteringen om uiteindelijk tot het beste resultaat te komen. Zoals gezegd vind ik samenwerken een essentieel onderdeel, ik creëer het niet allemaal alléén. Ik heb een aantal deskundige en betrouwbare professionals op verschillende vakgebieden waar ik regelmatig mee reflecteer. Daarnaast heb ik door de jaren heen een groot netwerk binnen heel Nederland opgebouwd.